Нова земя: България си търси правителство и социалист от Хасково – жена

0
Divel

Славната ни Татковина е в такава политическа криза, която ще принуди оге българи и българки да я напуснат и да си търсят финансовото обезпечение в други държави.

Според политически анализатори с чувство за хумор, България ще има правителство, когато лидерът на БСП в Хасково Камен Тодоров си намери жена. Въпреки че не пуска обяви, офертата му за задомяване още е в сила. Потвърди го самият той пред XNEWS, докато напразно чакаше новия шеф на ВиК-Хасково.

Старско

Тъжна страна е България, защото в нея се живее весело. Лошото е, че хората тук се усмихват, за да прикрият мъките от опитите си оцеляващо да живуркат. Не става. Хилим се като Дядо-Вазовия Мунчо.

“Тоя луд беше единственият човек, който се осмели да протестира.” Напомня ли ти, уважаеми читтелю, този цитат усещането за нещо преживяно? Това е цитат от „Под игото“ и звучи съвременно.

“На България трябват сега мозъци с трезви мисли, глави, пълни с положителни знания; трябват наставници, които да възпитават младото поколение в човещина, да му образуват характер; трябват мъдри мислители, които да ръководят умовете към доброто и към напредъка!

Какво не трябва? Трябват сили, знания, куражи, самоотвержености, които да градят, създават, оживотворяват – не да разстройват. Трябва да се възцари великата любов към труда. Трудът, който да покрие със златни ниви нашите безконечни изоставени полета, да раззелени с гора нашата оголена земя.” Това пък е от продължението на “Под игото”, за съжаление е малко четено и хептен малко преиздавано. Казва се “Нова земя”. Това ни е нужно, уви. Тогава ще имаме нормална администрация – Народно събрание, президент и Република.

 

Автор: Развигор Разколников

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на имейл[email protected], очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Джип се заби в микробус и изгоря/ВИДЕО/
Джип се заби в микробус и изгоря/ВИДЕО/

Саяна отнесе Карнобат с 5:2
Саяна отнесе Карнобат с 5:2

Затвори