Нова рубрика ще ви запознава с дигитална култура и ИТ съвети

0

Добре дошли в новата рубрика на xnews.bg за дигитална култура и ИТ съвети в раздел “Бизнес” на сайта.

Тук ще откриете много полезна информация за офис технологии и решения на често срещани проблеми. Ще Ви съветваме какво да гледате, ако ще си вземате нова техника, и на какво да обърнете внимание, ако ви е повредена. Също така ще Ви помогнем с много статии на тема киберсигурност. Всичко това ще научавате от компютърния инженер от Хасково Танер Ахмед. Запознайте се с него.

Роден съм през 1987 г. в гр.Хасково. От детска възраст съм обожавал компютрите. Винаги са ми били интересни и завладяващи. Малко след завършването на средното ми образование започнах работа в един магазин със сервиз за компютри. Там пари не спечелих тъй като работих без възнаграждение, моята цел беше да се науча на професионално обслужване и ремонтиране на компютри. Научих наистина много и съм много благодарен на човека, който прие моята молба да ме вземе.

Тогава разбрах, че за мен пътят е еднопосочен – ще бъда компютърен инженер. Завърших висшето си образование и отметнах още една от целите си. Следващата ме зовеше и така се преместих да живея официално в София. Началото на професионалната си кариера през януари 2015 г. направих в компания “11235”. Там започнах като Стажант Програмист. Същата година преминах успешно стажантската си програма, но получих по-добра оферта от “Web Studio/Azonmedia”. За тях започнах като начинаещ програмист и те много добре отцениха потенциала и възможностите ми и така надхвърлих и собствените си очаквания. Взеха на работа и жена ми Зара, тя тогава все още ми беше приятелка и от тогава все работим в екип и синергия.

След близо 3 години непрекъснат труд и прогрес успях да мина на следващото ниво – опитен програмист. Трябваше да не спирам да се развивам и така реших да се предизвикам и смених компанията. Следващата компания, в която се преместихме с настоящата ми съпруга беше AllChannels, паралелно с това ние преподавахме и часни уроци по програмиране на начинаещи и напреднали. И в тези години решихме да увенчаем любовта си с брак и се оженихме. Малко след това ни се роди и най-голямото щастие – дъщеря ни Алена. Докато жена ми беше в началото на майчинството си, аз получих много добра оферта от ‘Winbet’ и реших да продължа кариерата си при тях. Вече позицията ми деше ‘старши програмист’. Не само работната ми позиция се беше вдигнала, с нея и отговорностите и натоварването, също и възнаграждението. В личен план също много се вдигнаха отговорностите, бяхме млади родители. Така и се наложи да прекратим с частните уроци, за да насмогнем на динамичния живот.

Всичко беше наред, но все нещо ни липсваше, и разбрахме, че искаме да се върнем в родния град. Катализиран от ковид-а, дистанционната работа ни даде тази възможност и се върнахме в Хасково. В момента съм на последното ниво ‘експерт проектиране и програмист’ и предизвикателството за нас е собствен бизнес. Благодарение на солидните ни контакти и партньорските ни взаимоотношения с генералните дистрибутори на офис техника и производителите на софтуер, подсилени с нашите възможности, се позиционираме на пазара доста крачки пред конкуренцията. Ние даваме безплатни ИТ консултации на нашите клиенти и след това им намираме най-изгодните цени. Уважаваме времето, труда и парите на нашите клиенти. Нашата философия не са еднократни продажби, а дългосрочни партньорства и доволни клиенти.

Автор: Танер Ахмед

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Поглед от високо (ВИДЕО)
Културните събития през месец март на община Хасково

Тодоровден е!
Тодоровден е!

Затвори