Нов заместник кмет в Свиленград

0

Досегашният директор на Дирекция „Местно икономическо развитие, проекти и програми” Светлана Динкова – Маргаритова е новият заместник-кмет на община Свиленград.

Тя е избрана от кмета арх. Анастас Карчев да заеме тази отговорна позиция в новия мандат. Динкова ще отговаря за ресор проекти, обществени поръчки и капитално строителство и ще поеме и функциите на най-дългогодишния заместник-кмет на Свиленград Мария Костадинова, която в следващите няколко месеца ще й предаде работата по общинския бюджет, общинска собственост и местни данъци и такси, преди да излезе в заслужен отдих поради навършване на пенсионна възраст.

Светлана Динкова е на 43 години, от Свиленград. Завършила е висше образование, специалности „Макроикономика” – бакалавър и „Международни икономически отношения” – магистър, владее руски и английски език. В Общинската администрация влиза на 25 години, през 2005 г. по покана на тогавашния кмет инж. Георги Манолов и започва в новата за времето си сфера – разработване и изпълнение на различни европейски и национални проекти. Преминава през позициите главен експерт, началник-отдел и директор на Дирекция „Местно икономическо развитие, проекти и програми”.

През кариерата си е била ръководител на едни от най-големите и тежки проекти на общината – изграждане, реконструкция и модернизация на ВиК в кв. „Кап. Петко войвода”, изграждане на Пречиствателна станция за отпадни води и водоснабдителна мрежа в Свиленград; строителство и оборудване на Спортната зала; енергийна ефективност на десетки многофамилни жилищни и административни сгради; реконструкция на водопроводна мрежа на селата Капитан Андреево, Левка, Момково и Студена; подобряване на пътната инфраструктура на територията на Община Свиленград; модернизиране на детска ясла и много други. Непрекъснато се развива и надгражда знанията си. Последните й специализации са по кръгова икономика, зелена администрация, финансови инструменти и комбинирано финансиране, интегрирани териториални инвестиции и др.

„Благодаря на кмета арх. Карчев за доверието, ще работя, за да бъда полезна на община Свиленград”, каза Светлана Динкова, след като прие поста заместник-кмет.

До провеждането на конкурс директор на Дирекция „Местно икономическо развитие, проекти и програми” в Общинска администрация – Свиленград става Светлана Петева – Панайотова, главен експерт „Проекти, програми и инвестиции”.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Гришо изпревари Ноле в световната класация за активен тенисист
Гришо изпревари Ноле в световната класация за активен тенисист

За пръв път в мониторинга Еврокомисията се разтревожи за медийната среда в България
Уроци по медийна грамотност ще влязат в дигитална раница

Затвори