Неявяване на жалбоподателя отложи делото за избора на съветници в Димитровград

0

Хасковският административен съд отложи за 8.30ч. утре сутринта делото, образувано по жалба на КП „България на регионите“ срещу решението на ОИК – Димитровград, с което се обявяват резултатите от изборите за общински съветници.

Причина за отлагането стана отсъствието на адвоката на жалбоподателя, който в молбата си, депозирана в 12 ч. днес посочил, че е ангажиран с наказателно дело в Районен съд-Ивайловград. Съдът изрично указа, че ако се случи отново същата ситуация ще счете, че се прави опит за шиканиране на делото и то ще продължи.

На КП „България на регионите“ в община Димитровград не стигат три гласа, за да имат съветник в местния парламент. За листата на коалицията са гласували 407 избиратели, а общинската квота за мандат е 410 гласа. Водачът й Ангел Панчев твърди, че неправилно подадени за тях бюлетини са били отчетени, като недействителни от СИК.

В съдебната зала днес се явиха Десислава Костова и Тодор Иванов от ОИК-Димитровград и адвокат Веселин Тодоров, който е процесуален представител на „БСП за България“ и Виолета Желева. Ако съдът признае за действителни още 3 бюлетини от 5-те секции с повторно броене, тя ще трябва да напусне димитровградския парламент.

На 9 ноември ХАС разпореди повторно броене на бюлетините в 5 секции от вещо лице в присъствието на представители на страните, което вече е приключило. Очаква се резултатите от съдебно-статистическата експертиза да бъдат обявени официално в съдебното заседание утре.

ХАС разпореди повторно броене на бюлетините за общински съветници и от всички 152 секции в община Хасково. Делото е по жалба на 7 партии и коалиции. Броенето от две вещи лица започна вчера и засега не е ясно дали ще приключи до следващото съдебно заседание, което е насрочено за 20 ноември.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Второ ПТП в деня на акция "Зима"(ВИДЕО)
Второ ПТП в деня на акция “Зима”(ВИДЕО)

МИР отвори за кандидатстване за фирмите процедурата „Кръгова икономика“ по Плана за възстановяване 
5.8 % инфлация у нас за последната година

Затвори