Недекларирана валута за над 2 118 000 лева откриха на Капитан Андреево

0

Митническите служители откриха недекларирана валута с левова равностойност 2 118 831 лева при проверки на два товарни автомобила, излизащи от страната.

В първия ден на 2023 година на Митнически пункт Капитан Андреево пристига влекач с полуремарке с турска регистрация, пътуващ от  Нидерландия през България за Турция. По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура, при която между декоративната кора зад леглото в шофьорската кабина и във задната стена са открити 9 полиетиленови плика с пачки норвежки крони и евро с различен номинал. Още два полиетиленови плика с пачки норвежки крони са открити и в пластмасов куфар за инструменти. Общото количество на откритата валута е 4 737 550 норвежки крони и 225 150 евро с обща левова равностойност 1 321 657 лева.

Другият случай е от 26.12.2022 година, когато на пункта пристига товарен автомобил на път от Великобритания за Турция. Митническите служители извършват щателна митническа проверка, при която зад метални алуминиеви профили, намиращи се в предната част на полуремаркето са открити пакети с пачки британски и шотландски паунди с различен номинал. Общото количество на откритата валута е 358 440 британски и 360 шотландски паунда с обща левова равностойност 797 174 лева.

Шофьорите на товарните автомобили  – турски граждани, са привлечени като обвиняеми  с постановления на наблюдаващите прокурори по две бързи производства, образувани от разследващи митнически инспектори, под надзора на Районна прокуратура –Хасково-Териториално отделение –Свиленград.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Задържаха петима водачи в ареста
Задържаха водач без книжка и младеж с наркотик

Белезници за хулиган, 4-ма пострадаха при ПТП-та
Малолетно момче и двама мъже крали кутии за дарения на болни деца

Затвори