Не ни стигат другите кризи, сега и политическа

0

Криза на средната възраст, заради застаряването на населението в България, макар и преходът ни да е „само“ 33-годишен. Перманентна икономическа криза. Кризисни щабове и центрове заради COVID-19, маймунска шарка, бежанци от военни операции, война. Сега на всичкото отгоре ни удари и поредната политическа криза.

ИТН се разсърди на ПП, взе си куклите, парцалките и си оттегли министрите. Очаква се някой окат политик да направи нова партия под надслов „Не стига, че гръм ни удари, ами се и…“ Извинете за многоточието, ама всички се сещате, драги читатели, слушатели и зрители, за какво иде реч.

Старско

„Където има брак без любов — там има и любов без брак“, е написал класикът Чудомир. Актуално звучи за настоящата политситуация.

В регионален контекст на международното и националното положения общинските съветници от БСП в Хасково решиха да поемат „курс на въоръжена борба“ и с мирни средства поискаха оставката на председателя на ОбС Таня Захариева от ГЕРБ. Тя им отговори евфемистично с „нъцки“ и в прав текст с „няма да си я подам (оставката), пък“.

Междувременно хасковският еквивалент на Мишел от Съпротивата написа есеестично в дълъг пост на фейса си, че личният живот е неприкосновен. Дали имаше предвид нещо за някой български премиер напоследък или за аферата на 42-рия президент на САЩ Бил Клинтън с Моника Люински , не стана ясно.

Общо взето, такава е обстановката, която все повече замирисва на предизборна, а на обикновения избирател не му остава нищо друго, освен да извика репликата на мадам Фани от сериала „Ало, ало“: „Предавам се, ще акам!“

Автор: Развигор Разколников

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на  имейл:xnewsbg@gmail.com,  очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Хасковлии грабнаха купата в Б група(ВИДЕО)
Хасковлии грабнаха купата в Б група(ВИДЕО)

Портрет на актрисата Вера Делчева получи хасковския театър за 100-годишния си юбилей
Портрет на актрисата Вера Делчева получи хасковския театър за 100-годишния си юбилей

Затвори