НАТФИЗ отличи Мишел Фиораванти за най-добра главна женска роля в испански театър

0

Десетокласничката от хасковската Езикова гимназия “Проф. д-р Асен Златаров” Мишел Фиораванти е отличена от НАТФИЗ с приза “Най-добра женска роля” в Испански театър.

Гимназистката играе в испанския театър към гимназията, който се води от Тамара Падрон. На 22 февруари учениците са се явили на 21-вия конкурс за испански театър в София. Той се е провел в Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов”. Младите актьори са представили постановката “Костенурката на Дарвин” от Хуан Майорга. В постановката Мишел играе ролята на професор по история. Представянето й най-много е впечатлило журито, което решило да връчи наградата на момичето. “За трета година участвам в театъра. Не се притеснявам да играя пред публиката. В първите минути от една постановка винаги има притеснение, но то впоследствие изчезва”, споделя младата актриса. Хасковските актьори са се състезавали с 20 групи от страната.

Златаровци са започнали подготовката за конкурса от септември месец, миналата година. Директорът на гимназията Деян Янев похвали учениците и ги поздрави за постигнатия успех.

Мишел Фиораванти е родена и живяла 10 години в италианската столица, по-известна като вечния град, Рим. Тя сподели, че още се колебае с какво ще се занимава занапред, но ще е в сферата на изкуствата.

Испанският театър в хасковската гимназия съществува от 4 години, откакто испанката Тамара Падрон пристигна в училището. Въпреки че тази година е последната за Тамара като преподавател в гимназията, испанският театър ще продължи да съществува и занапред.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Внимание! Не се движете до оградите на бившето военно поделение
Внимание! Не се движете до оградите на бившето военно поделение

Цвета Караянчева пристига на кукерския събор в Ивайловград
Цвета Караянчева пристига на кукерския събор в Ивайловград

Затвори