Нарязаха контрабандни акцизни стоки и чужди бандероли

0
Divel

Голямо количество тютюневи изделия и неистински бандероли с надписи на Украйна и Беларус бяха унищожени при две процедури под контрола на Териториална дирекция Южна морска.

При една от процедурите бяха унищожени и стоки с изображения на световноизвестни марки, за които правопритежателите са потвърдили, че са фалшиви.

Старско

6 006 000 чужди бандероли, предназначени за облепване на акцизни стоки, бяха унищожени чрез механично нарязване на 03.09.2020 г.под контрола на ТД Южна морска. При същата процедура бяха унищожени още 23 132 текстилни изделия, обувки, парфюми и емблеми за капаци за джанти на автомобилни гуми с лога на известни марки. Стоките са открити през настоящата година при митнически проверки на превозни средства и пътници, влизащи в страната от Турция през ГКПП Капитан Андреево.

Една част от унищожените 3 816 000 бандероли, предназначени за облепване на бутилки с алкохол, са били с надписи на Република Украйна. Те са открити при митническа проверка на МП Капитан Андреево в товарен автомобил пристигнал на пункта през октомври 2018 година на път от Турция за Украйна. При проверка на камиона митническите служители откриват между кашоните с товар – сушени кайсии, укрити 318 кашона, обвити с фолио и кафява хартия, пълни с общо 3 816 000 броя акцизни бандероли за алкохол. Друга част – 2 190 000 акцизни бандероли с надписи на Беларус са открити през 2017 г. в тайник на товарен автомобил, пътуващ към Беларус от Турция.

При друга процедура под контрола на ТД Южна морска са унищожени 5 564 960 къса контрабандни цигари, 48 000 филтри за цигари, 1053 кг тютюн за наргиле и нарязан тютюн за пушене, както и 2037 пури, пурети и опаковки . Тютюневите изделия без български акцизен бандерол от различни марки са открити при щателни митнически проверки на ГКПП Капитан Андреево. Една част от акцизните стоки са били укрити, най-често във фабричните кухини на превозни средства, а друга част са задържани от преминаващи пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос от две кутии.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Поповец и Малък извор на протест пред ВИК-Хасково/ВИДЕО/
Поповец и Малък извор на протест пред ВИК-Хасково/ВИДЕО/

Двама с дрога заловиха в Харманли
Измамиха дядо дал пари на ръка

Затвори