Наръчник за местните избори написаха студенти по право и юристи (ВИДЕО)

0

Наръчник относно местната власт, който по лесен за разбиране начин дава отговори на актуални въпроси, изготвиха студенти от специалност „Право“ и юристи от „Академия за гражданско образование“. Сред темите в него са: за какво гласуваме на местните избори и защо е важно да дадем своя глас, какво е кмет и какво зависи от него, какво е общински съветник и какво зависи от него и как протичат местните избори.

Тъй като местните избори са може би от най-голямо значение за ежедневието на хората, изключително важно е колкото се може повече от тях да разберат как функционира местната власт и да направят информиран избор, коментират авторите на наръчника.

Вярваме, че чрез подобни просветителски инициативи бихме постигнали едно по-грамотно, справедливо и демократично общество, в което всички да живеем, сочат от „Академия за гражданско образование“– сдружение на практикуващи юристи и студенти по право.

Академията организира уроци по право пред гимназиални ученици от цяла България, подготвя книги, наръчници и статии по важни въпроси от правно естество на прост и разбираем език, както и образователния влог „300 секунди право“ в YouTube.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
На 18 октомври имен ден празнуват Златка, Златомира, Златко, Златан
На 18 октомври имен ден празнуват Златка, Златомира, Златко, Златан

Габриела и Стефани Стоеви са европейски шампионки в Мадрид
Японки елиминираха сестри Стоеви в Дания

Затвори