Напусна ни поетът Ивайло Балабанов

0
Divel

На 76-годишна възраст тази сутрин e починал поетът Ивайло Балабанов.

Той е роден на 28 август 1945 г. в село Хухла, Община Ивайловград. Член е на Съюза на българските писатели, почетен гражданин на Ивайловград, Кърджали и Свиленград. Той носи зад гърба си безкрайно творчество, което през годините е силно уважавано и награждавано. Стиховете на великия поет присъстват винаги в културните мероприятия на Ивайловград. За любов, щастие и вино или за кървави исторически събития, богатата библиография на Балабанов винаги намира богато присъствие във всеки сценарий. Така ще бъде и в годините напред.

Старско

Ивайло Балабанов е поетът, който казва на света: ”България – това съм аз!”. Той е поетът, който е готов да заплати със смърт за докосването до звезда; Той е поетът, който въплъщава в себе си и в своите стихове висините на българския дух, небесният гурбетчия, който граби с пълни шепи от красотата на света и я носи на България.

Поклонението ще се състои утре /21 юли/ от 09:00 ч. в Храм “Св. Преображение Господне” в Ивайловград, а погребението от 10:00 ч. на гробищния парк.

Нашата камера засне последно големия поет на 7 февруари, тази година.

Екипът на XNEWS.BG изказва искрени съболезнования на близките. Поклон пред светлата му памет!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Задържаха двама каналджии, прекарали 19 мигранти в Свиленград
Откриха група мигранти от Афганистан и Пакистан край Маджарово

Трима пострадаха при катастрофи през почивните дни
Моторист е със счупена ръка след падане

Затвори