НАП запечата 10 обекта на пазара в Димитровград

0

Данъчни от звеното за фискален контрол в НАП провериха най-големия открит пазар на Балканите, който се намира в Димитровград. Акцията срещу укриването на приходи и неспазване на законодателството се проведе на вчера- 25 февруари, неделя, уточняват от офиса в Хасково.

Инспекторите от НАП провериха 32 обекта, като са установени 29 нарушения. 10 от констатираните нередности са неиздаване на касова бележка, при 6 обекта е имало разминаване между маркираните на фискалното устройство суми и наличностите в касата, а други не са притежавали свидетелство за регистрация или са издавали документи за продажба без необходимите реквизити. На 10 от търговците е наложена административна мярка „запечатване на обект“. Екипите на „Фискален контрол“ са направили 16 инвентаризации, като са преброили и описали стоките и са изискали документи за произхода им и фактури.

Проверките на приходната агенция продължават, като целта им е да предотвратят опитите за неотчитане на приходи и да предпазят потребителите от недобросъвестни търговци. От НАП препоръчват на гражданите да изискват касова бележка при покупка на стоки и услуги, като по този начин те ще гарантират потребителските си права и ще намалят риска търговците да укриват приходи.

Потребителите могат да проверят фискалния си бон и дали той е получен в сървърите на НАП, като използват мобилното приложение на приходната агенция – NRA Mobile, достъпно за Android и IOS устройства, припомнят данъчните.

Сигнали за неиздаване на документ за продажба, гражданите могат да подават на телефон 0700 18 700 на цена, съобразно тарифата на съответния оператор.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
„Български пощи“ възстановяват приемането на плащания за местни данъци и такси
Епистоларен конкурс за деца обяви „Български пощи“

Димитровградчани спечелиха медали по бразилско джу-джицу "Balkans Open"
Димитровградчани спечелиха медали по бразилско джу-джицу “Balkans Open”

Затвори