Най-високият огън в България за Сирни Заговезни – в село Добрич (ВИДЕО)

0
Divel

Най-високата огнена клада в България за Сирни Заговезни бе запалена тази вечер в димитровградското село Добрич. Тя е висока 18 метра, а огънят достигна над 20 метра. Така тя става най-високата в цяла България.

В кофата на багер, за да запали кладата, се качи кметът на селото Марин Маринов. Стотици се бяха събрали, за да наблюдават зрелищното събитие, а други се възползваха да се снимат.

Старско

Тази година кладата е с 5 метра по-висока от миналата година, когато тя бе 13 метра. Кметът Марин Маринов заяви, че построяването на кладата им е отнело около 2 месеца. Събитието се провежда за седма поредна година, като вече се е превърнало в традиция.

“Започнаха с огън висок 2 метра и така всяка една година надграждахме. Когато обявиха, че в Димитровград е най-високото живо коледно дърво, аз се амбицирах и реших най-високият огън за Сирни Заговезни да е в село Добрич”, разказа кметът Марин Маринов.

“Колкото по-нависоко се издигне огънят, толкова по-плодородна ще бъде нашата земя”, добави той и пожела здраве и берекет на съселяните си.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Честита Баба Марта, въпреки коронавируса и африканската чума!
Честита Баба Марта, въпреки коронавируса и африканската чума!

Пасат се катурна по таван на магистралата/ВИДЕО/
Пасат се катурна по таван на магистралата/ВИДЕО/

Затвори