Най-новото кафене „Парламент“ скоро отваря официално

0
Divel

Енергетика, Шпионина и Аладин вече си поръчаха, Алхимика почти сигурен

Най-новото кафене в центъра на Хасково ще бъде част от известната национална верига „Парламент“ и се очаква да бъде официално открито в началото на следващата седмица.

Въпреки това в него вече са се настанили няколко ВИП клиенти, защото са приятели на Бармана и Сервитьорката.

Старско

Националната верига „Парламент“ разполага със стотици места за клиенти, но заради пандемията те са ограничени до 240 в цялата страна.

Новото хасковско кафене не прави изключение. От 24 места две трети ще останат с облепени ленти. В него ще могат да консумират едновременно само 8 клиенти.

Във всяко заведение най-интересна е Централната маса. Заради пандемията тя е само за 4 души. Но е много вероятно в нея да седнат не повече от трима. В момента там се е настанил за постоянно единствено Енергетика. Той е душата на компанията, която очаква. Обаче е видимо притеснен.

Притеснен е, защото не знае какви ги върши точно онази странна птица Алхимика. Как изобщо се озова в компанията и какви ще ги забърка. Затова Енергетика често излиза да пуши. И да говори по телефона с Депутатката, Адвокатката и Доктор Ох Боли. Иска му се да резервира 4 места в новото кафене. И точно тези тримата да са му компанията. Обаче Бармана и Сервитьорката си шушукат, че на Централната маса ще са най-много трима. И освен Енергетика, един от тях ще е Алхимика. Защото е магьосник, все пак. Превръща олово в злато, газ в тор, значи най-вероятно ще оправи и сметката.

Във всеки шпионски филм има кафене за срещи. Значи и в новото ни кафене ще има поне един Шпионин. Неговата маса е двойка. Мястото му е с гръб към стената и видимост към входа и вратата на тоалетната. Така ги учеха някога в Съветския съюз.

Всеки шпионин чака жена. За прикритие. Скоро ще разберем коя е тайнствената Дама. Засега се знае, че ще е облечена с изящна червена рокля.

„Ама може и изобщо да не дойде“, намига Сервитьорката на Бармана. А сервитьорките знаят отлично всички женски номера. Барманите пък разбират от жени. Май наистина няма да дойде – кима Бармана.

Най близо до входа е Ориенталския диван. Там се сервира винаги турско кафе. И тук има сигурен клиент – Младия Аладин. Заради него масата е така позиционирана, че да може лесно да каца и излита с летящото си килимче. То му позволява хем да прелита до Хасково, хем да е в Централния лъч. В Ориента винаги са владеели логистиката до съвършенство.

Сервитьорката е излъскала и масата на Сценаристите. Но се съмнява, че някой от тях ще седне тук. Не са местни и известни и почти никой не ги е виждал в Хасково. А така бързо друг ти взема мястото.
Това беше с масите.

Остават щъркелите около бара. Четири щъркела, а толкова много възможни клиенти. Ако все пак се вестне някой Сценарист, единият щъркел отлита. В склада. Ако на централната маса има 4 клиенти и вторият щъркел ще го последва.

Пък и ако дамата с червената шармантна рокля все пак седне при Шпионина – ти да видиш! Тогава остава само един от четири.

Тук вече е най-интересно. Засега най-сигурна изглежда Лечителката. Тя събира билки, суши ги на слънце и вари чудодейни отвари. Помага на хората, има три деца и е руса. Сервитьорката смята, че ако си руса е напълно достатъчно, за да си в кафенето.

Фаворитка на Сервитьорката е Младата бизнес дама. Не само защото е руса. А защото наистина разбира от кафе. Идва от Италия, а там правят най-хубавите кафета. И може да обърка сметките на всички останали. Трудно ще й е, но пък и тя лесни неща не обича.

Интересен е патриотичният щъркел. До него има пирамида от казармата. За да може Воеводата да си остави пушката. Хем да е му е под ръка, хем да не плаши другите клиенти. Барманът се съмнява, че тази пушка изобщо ще гръмне. Но за всеки случай лъска плота и пред него. Все пак в Хасково има квартал „Воеводски“ и „Македонски“. Може и да гръмне пущината.

Сигурно се питате, кой е Собственикът на новото кафене „Парламент“. Вероятно очаквате да е някоя известна личност. От политиката, бизнеса, изкуството или спорта. Не, уважаеми! Собственикът на новото кафене сме всички ние. И ще им видим сметката в неделя!

Барманът и Сервитьорката напомнят, че купуването и продаването на резервации за кафене „Парламент“ е престъпление!

 

Автор: Развигор Разколников

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на имейл[email protected], очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Секциите получиха изборните книжа
Секциите получиха изборните книжа

Как се гласува с машини на изборите?
Как се гласува с машини на изборите?

Затвори