Наградиха със стипендии талантливите деца на Димитровград

0

Най-голямата стипендия за млади таланти „Димитровградско дарование“ за 2022г. получава Стела Бинева от хасковската ПМГ „Акад. Боян Петканчин“. Тя е отличена за изключителни постижения в областта на математиката и астрономията. Стипендията в размер на 1200 лв. й връчи кметът на общината Иво Димов с пожелание за нови успехи.

В зала „Гроссето“ стипендиите си по местната наредба за финансово стимулиране на деца и младежи с доказани постижения снощи получиха ученици от ПМГ „Иван Вазов“, ПЕГ „Д-р Иван Богоров“ и СУ „Любен Каравелов“. Те са част от класираните тази година 130 деца и младежи, като церемонията продължава и днес от 17 ч. в залата.

За успехи в областта на науката, техниката, изкуството, културата и спорта на деца и младежи целево в тазгодишния общински бюджет бяха заложени 30 000 лв. За 2023 г. те ще бъдат 40 000 лв. по предложение на председателя на експертно-консултативната комисия по наредбата Тодор Тодоров, председател на ПК „Образование, младеж и спорт“ в местния парламент.

Наградиха със стипендии талантливите деца на Димитровград
Тодоров и Димов поздравиха тазгодишните стипендианти за успехите им и подчертаха, че се гордеят с тях.
Зад всеки ваш успех стоят много труд и усърдие. Нашата роля е да поощряваме таланта и да го развиваме, коментира още кметът на Димитровград Иво Димов.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Областният и заместниците му ще работят за чисти и прозрачни избори
Минко Ангелов: Морално и почтено е да депозирам оставка

Бедственото положение в Хасковско заради горски пътища (ВИДЕО)
Мартин Узунов временно областен управител на Хасково

Затвори