Наградиха димитровградчанин на “Пожарникар на годината”

0
Divel

Младши експертът Динко Тодоров от Районната противопожарна служба в Димитровград бе награден днес на церемонията “Пожарникар на годината” в МВР.

Димитровградчанинът е награден в раздел „Пожарогасителна и спасителна дейност“.

Старско

През 2019 г. ръководената от младши експерт Тодоров смяна ликвидира над 140 произшествия.

На 13 юни при пожар в Неохим АД, след навременни решения и точна преценка, е предотвратена експлозия и са защитени технологичните съоръжения.

През ноември месец при пожар в общинска сграда, в която са настанени хора със специални нужди, екипът на мл. експерт Тодоров успява да спаси и изведе 9 човека, сред които неадекватен възрастен мъж и две семейства.

“Изключително съм развълнуван, че днес за 25–и пореден път награждаваме пожарникар на годината. Вашата работа е свързана с много рискове, ежедневно извършвате подвизи, спасявате човешки животи, имущество, противодействате на стихийните бедствия и правите живота на гражданите по-сигурен и по-спокоен. Всички вие работите с чувство за дълг към гражданите, правите го с професионализъм, който притежавате, затова Ви благодаря сърдечно.” С тези думи министър Младен Маринов се обърна към пожарникарите на днешната официална церемония.

Той посочи, че ГДПБЗН е дирекцията в МВР, която се ползва с най-голямото доверие от гражданите, защото при всички бедствия и тежки ситуации се разчита на тях, всички очакваме да свършат професионалната си работа, свързана с риск за техния живот. Министър Маринов благодари на ръководството на главната дирекция за усилието, което полага в развитието на материално – техническата база, за изключително добре изградения административен капацитет и за умението да ползва възможностите за европейско финансиране. Над 30 сгради на пожарни служби в страната са реновирани, ремонтирани, някои са изградени наново и този процес продължава. Министър Маринов припомни, че дирекцията се ползва с авторитет и в рамките на международната взаимопомощ при кризи. Той посочи необходимостта от развитието на доброволческите формирования и категорично заяви личната си подкрепа. По думите му над 3000 обучени доброволци има към момента – в пожарната служба това е необходимо, възможно, гражданите се включват с охота да изпълняват тази дейност. Вътрешният министър отдаде почит към паметта на колегите, изгубили живота си в битка с огнената стихия и пожела на пожарникарите да продължават да се учат в практиката, да изграждат своите професионални умения, защото това е гаранцията за техния живот и за успешното справяне в критични ситуации, с които те ежедневно се сблъскват.

Традиционният конкурс „Пожарникар на годината” има за цел да покаже съвременното лице и да утвърди постиженията на професията в осигуряването на пожарната безопасност, спасяването и защитата при бедствия. Той се организира и провежда в четири раздела.

Наградиха димитровградчанин на "Пожарникар на годината"

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Мъжът, гаврил се 2 часа с жена, остава в ареста
Изправят пред съда мъжа, гаврил се 2 часа с жена

Преди 120г. издъхва защитникът на Тракия - Капитан Петко войвода
Преди 120г. издъхва защитникът на Тракия – Капитан Петко войвода

Затвори