Наглата алчност на шайката

0

Премиерът-Слънце скоро заяви, че сме една просперираща държава.

Сигурно е имал предвид Цецку, Цецка, Веждито, Горанов и останалите от шайката, които без съмнение благоденстват. Това, което най-много ме изумява, е пълната липса на срам. Това са хора, които нито са някакви бизнесмени, нито реститути или нещо друго, което да даде обяснение откъде имат толкова пари. Дори със спестяване на цялата заплата пак няма обяснение. Изведнъж всички рязко забогатяха като влязоха във властта. И не са само те, за другите просто не знаем…..кой знае колко са крали и какво са си купили. Не от своите, а от нашите пари!

Наглостта няма граници. Глупостта – също. Толкова са прости, че са купили имотите на свое име – докато са във властта. Алчност, крадливост, наглост, глупост. Съчетанието е убийствено! Днес чета на страницата на Цецку възмущение от това, че БСП били издигнали Елена Йончева, която била обвинена в пране на пари. И се пени колко били безпринципни!  Той!!!

Нито дума за отявлената корупция, която се вижда. Това, което най-много ме дразни, е наглата увереност, че никой и нищо не може да ги застраши и да наруши политическия им и житейски комфорт. И изумявам от богохулството на строителката Мирянова да напише текстове от Библията на фасада на сграда, в която да продава апартаменти на престъпници, защото Бог щял да ги закриля и да са под неговия покрив.

Вече съм убедена, че възмездие ще има и то много жестоко. Не може по подобен начин да се подиграваш с Бог, с България и с народа си. Има граници, които не се преминават.

Глупава, алчна и нагла шайка! Не затвор за вас – каторга, да видите как се изкарват пари и да оцените труда на хората, които със своите данъци и пари ви купиха тези имоти. Защото крадете от народа си! Колко хора заради мизерията, на която ги обрекохте, загубиха имотите си и са на улицата, колко хора се самоубиха? Колко хора едва оцеляват с мизерните подаяния?

Цветанов, ти, който във властта придоби вече седми апартамент на смешна цена, с личен асансьор, знаеш ли как се живее с 200 лева пенсия? И от хора, които за разлика от теб цял живот са работили?

Вече е ясно – или ние, или те! И възмездието трябва да е такова, че поне още 30 години никой политик да не смее да краде!

 

Автор: Елена Гунчева

 

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на имейл – xnewsbg@gmail.com, очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Президентът: Нуждаем се от приобщаваща политика на институциите към гражданите за повече прозрачност в управлението
Президентът: Преди два месеца призовах Комисията за противодействие на корупцията да навлезе и в отбягвания периметър на властта

Студентки с куфари в ръка искат промяна(видео)
Студентки с куфари в ръка искат промяна(видео)

Затвори