Над 5 млн. лв. инвестират в нова фабрика до Крепост

0

Турска компания инвестира над 5 млн. лв. в нова фабрика за производство на слънцезащитни конструкции в село Крепост на община Димитровград, съобщават от Министерството на иновациите и растежа.

Заместник-министър Стефан Савов връчи сертификат клас „Б“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите на Илхан Албайрак, управител на „Пергостил“ ООД . Компанията ще изгражда нова фабрика за производство на алуминиеви перголни и стъклени системи в димитровградското село Крепост. Инвестицията е за 5,1 млн. лв. и ще създаде 20 нови работни места.

На официалното връчване на сертификата присъства и Богдан Богданов, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции.

Над 5 млн. лв. инвестират в нова фабрика до Крепост
Сертифицирането е във връзка с разширяване на дейността на турската компания в България. Целта на инвестицията е осигуряване на допълнителни производствени и складови площи и увеличаване на обемите произведена продукция, предназначена за износ в Европа, Азия и Африка в над 30 страни на 3 континента.
Очаква се производството на специални слънцезащитни конструкции в новата фабрика да стартира през 2025 г.

Зам.-министър Савов подчерта, че с тази инвестиция сертифицираните от началото на 2023 г. проекти от МИР и БАИ са 13, на обща стойност 189.3 млн. лв. и ще разкрият 853 нови работни места в страната.

„Ценим турските инвестиции“, подчерта Савов и изтъкна изключително добрите търговско-икономически отношения между двете страни, което се потвърждава и от рекордния стокообмен, постигнат през 2022 г.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Ученик със слово за Ботев в Димитровград
Ученик със слово за Ботев в Димитровград

Хасково сведе глава пред Ботев
Хасково почита Деня на Ботев и героите

Затвори