Над 3000 литра контрабанден зехтин задържаха на „Капитан Андреево“

0

3 220 литра контрабанден зехтин задържаха митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“ при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция. Проверката е част от общите действия срещу контрабандата с участието на служители на Агенция “Митници”, ГД “Борба с организираната престъпност”, ГД “Гранична полиция” и Национална агенция за приходите.

Зехтинът е бил намерен във влекач с полуремарке с турска регистрация, управляван от турски гражданин. Той представил редовни документи за превозваната групажна стока от Турция за Германия. При щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура, са отбелязани необичайни плътности в превозвания товар. В хода на контролните действия в товарното помещение, добре прикрити с част от декларираната стока- пакети със слънчогледови семки, са открити 125 кашона със зехтин в опаковки от 5 и 1 литра. Общото количество на откритото маслиново олио е 3220 литра. Установени са още и 130 недекларирани кашона със супи на прах, както и зеленчукови и месни бульони.

На шофьора на камиона е съставен акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
„Огнена магия“ върху жарава в Крепост за събора
„Огнена магия“ върху жарава в Крепост за събора

Лекоатлетически празник за деца и младежи в Хасково
Лекоатлетически празник за деца и младежи в Хасково

Затвори