Над 240 военнослужещи ще участват в съвместната подготовка „Родопи – 21“

0
Divel

Съвместна подготовка „Родопи – 21“ ще се проведе от 15 до 27 март 2021 г. в района на гр. Смолян.

В нея ще участват над 240 военнослужещи от Командването на Сухопътните войски, 101-ви алпийски полк, логистичния модул от 110-ти логистичен полк, Националния военен учебен комплекс „Чаралица“, Военномедицинска академия – София и от Центъра на НАТО за изследване, изграждане и усъвършенстване на способностите за водене на планинска война (NATO MW COE) в Словения.

Старско

Съвместната подготовка ,,Родопи – 21“ е планирана и ще се проведе с цел повишаване на взаимодействието и оперативната съвместимост на участващите формирования при действия в планински зимни условия на надморска височина над 2 000 м, както и повишаване на полевата натренираност и тактическите способности на щаба и формированията на 101-ви алпийски полк за оцеляване в зимната планина.

По време на подготовката участниците ще изпълняват задачи по стрелба, патрулиране, оцеляване, търсене и спасяване на затрупани хора от лавина, оказване на първа медицинска помощ на пострадал в лавинен инцидент и медицинска евакуация с моторна шейна и хеликоптер.

Офицер, планиращ учението, е командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. Провеждащ учението е командирът на 101-ви алпийски полк полковник Димитър Кацаров, а директор е подполковник Стефан Димов – заместник-командир на полка.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Тръгва делото за пожара в хасковската автоморга
Тръгва делото за пожара в хасковската автоморга

63 акта за неспазване на мерки, 478 се ваксинираха срещу COVID-19
1177 се записаха за ваксина в електронния портал, имунизацията започва

Затвори