Над 210 първокласници от Хасково ще се включат в иновативен урок по безопасност на движението по пътищата/ВИДЕО/

0
Divel

Над 210 първокласници от Средно училище „Св. Паисий Хилендарски” и Основно училище „Св. Иван Рилски” в Хасково ще се научат как да се движат безопасно на пътя тази есен.

След успешното си първо издание, в което се включиха над 8000 деца от страната, образователната кампания „Пресичам безопасно с TEDI” (https://presicham-s.tedi.bg/) се завръща с разширен обхват.

Старско

Училищата, които ще се присъединят към инициативата, тази година се увеличават от 30 на 40. Предстои мечето TEDI отново да „посети“ класните стаи на деца от първи до трети клас, за да им покаже най-важните правила за безопасност на движението. Освен ученици от София, Пловдив, Варна, Бургас, Ловеч и Велинград, тази година за първи път ще се включат и деца от Русе, Стара Загора, Хасково и Благоевград.

Поради все още ограничения достъп на външни лица в училищата, обучението отново ще бъде виртуално и ще се проведе посредством атрактивни за децата мултимедийни уроци. Предвидени са и допълнителни занимания за затвърждаване на новите знания, както и демонстрации в реална градска среда. Институционални партньори, за втора поредна година, са Министерство на образованието и науката и Министерство на вътрешните работи – Пътна полиция, а инициатор на кампанията е производителят на висококачествени плодови напитки и зърнени закуски Тимбарк България, част от Маспекс.

Интерактивният урок е структуриран в три части и представя, чрез нагледни демонстрации, какво трябва да бъде правилното поведение на децата на пътя в техните основни роли като участници в движението – на ПЕШЕХОДЦИ, ПЪТНИЦИ и ВОДАЧИ. Мултимедийните материали са разработени съвместно с експерти от МОН и с инспектори от отдел „Пътна полиция“ към Главна дирекция „Национална полиция“ на МВР. Чрез урока, учениците от първи, втори и трети клас ще усвоят как безопасно да пресичат улици, да пътуват в автомобил и да управляват велосипеди и тротинетки.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
МВР: Санкции за протестиращите на АМ "Марица"
ДАНС с нов шеф, Цанков напусна МВР

Нов антирекорд с 69 новозаразени, 2 са починали
Рекордни 141 нови случая на COVID-19 за денонощие, починали са 5 души

Затвори