Над 2 млн. лв. повече от корпоративни данъци в Хасково

0

Над 2 млн. лв. повече корпоративни данъци са внесени от началото на годината досега в Националната агенция за приходите в Хасково, сравнено със същия период на 2022 г., съобщават от офиса на НАП в града. Постъпленията към бюджета са малко повече от 11,2 млн. лв., а през 2022 г. по същото време са били 8,1 млн. лв., уточняват от приходната агенция.

От НАП напомнят, че на 30 юни изтича срокът за подаване на годишни данъчни декларации за дължими корпоративни данъци. Освен данък „печалба“, в същия срок юридическите лица декларират данъка върху разходите, данъка върху приходите на бюджетните предприятия, както и данъка върху дейността от опериране на кораби.

Декларациите се подават изцяло онлайн през Портала за електронни услуги на НАП, достъпни с квалифициран електронен подпис (КЕП).

Плащането на данъците по тези годишни декларации е също до 30 юни, напомнят от НАП в Хасково и обръщат внимание, че най-лесно това може да стане онлайн чрез виртуалния ПОС терминал на приходната агенция, а също и чрез 10-те физически ПОС терминални устройства в офиса, във всяка банка с попълване на вносна бележка за издължаване към бюджета, както и с пощенски запис.

30 юни е още краен срок за деклариране и внасяне на данъка и окончателните социални и здравни осигурителни вноски от самоосигуряващите се лица, които извършват дейност като търговци по смисъла на Търговския закон, едноличните търговци, както и земеделските стопани, избрали този ред на облагане. Заедно с годишната си данъчна декларация те трябва да подадат и декларация Образец 6 с общия размер на дължимите за предходната година осигурителни вноски.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Издирват мъж, заплашил с нож свой съгражданин
Моторист блъснал камион в Харманли

15-годишен наръгал с нож мъж в Харманли
Хванаха дрогиран сириец с фалшива книжка в Харманли

Затвори