Над 100 000 души подадоха онлайн годишните си данъчни декларации

0
Divel

Срокът за обявяване на доходите е до 30 април.

Над 100 000 души в страната са подали годишните си данъчни декларации за облагане на доходите по електронен път до момента. В Хасково те са 4079 души, съобщават от местния офис на Националната агенция за приходите. 80% от всички получени в офиса на НАП в Хасково формуляри са изпратени онлайн, като общият брой на обработените декларации е 5017.

Старско

От Агенцията напомнят, че подаването на декларации за доходите на физически лица и внасянето на данъка трябва да стане до 30 април и съветват клиентите си да използват електронната услуга за деклариране на доходите по интернет с персонален идентификационен код (ПИК).

Едноличните търговци и лицата, избрали да се облагат като еднолични търговци подават годишните си декларации за доходите до 30 юни 2020 г., допълват от НАП. Националната агенция за приходите съветва клиентите си да отложат посещенията си в офиса на ведомството до преустановяване на извънредното положение и да използват електронните услуги, достъпни на https://inetdec.nra.bg/ с персонален идентификационен код (ПИК) или електронен подпис (КЕП).

Структурите на НАП продължават да работят и да обслужват клиенти при високи мерки за защита и постоянна дезинфекция на помещенията.
Подробна информация за данъчните и осигурителни правила по време на извънредното положение е достъпна в специална рубрика на сайта на НАП – https://nap.bg/page?id=762 .

Информационният център на НАП отговаря на въпроси на клиенти на телефон 0700 18 700 от 8.30 часа до 18.00 часа в делнични дни на цена, според тарифите на съответния оператор.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Епизод II: Хасково отново ще открива парната машина
Стани доброволец!

Четирима задържани за масовия бой
Жена се промъкна през прозорец, задигна телевизор

Затвори