Над 1 400 000 къса цигари иззеха митническите служители при проверки на МП Капитан Андреево

0
Divel

Митническите служители от Териториална дирекция „Южна морска“ и Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ задържаха 1 410 000 къса /70 500 кутии/ цигари, през месец август.

През изминалия месец са установени 451 нарушения, за които са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни стоки, цигари и тютюн за пушене през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи. Тютюневите изделия са иззети и от преминали пътници, влизащи в страната от Турция, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос.

Старско

При пет случая, през последните дни на август са открити 4049 кутии /80 980 къса/ контрабандни цигари, укрити в пет превозни средства.

При едни от случаите на 28.08.2020г., около обяд на МП Капитан Андреево пристига лек автомобил „Toyota“ на път от Турция за Великобритания. В автомобила, управляван от британски гражданин пътували съпругата му и двете им деца. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която са открити 1700 кутии /34 000 къса/ цигари, увити в килим, както и укрити във фабричните кухини на вратите на автомобила. Откритите цигари са от марката ММ, всички без български акцизен бандерол.

На следващия ден, около 18.20 часа в друг автомобил марка „Land Rover“, управляван от британски гражданин, също пътуващ със семейството си за Великобритания са открити, на различни места в личния им багаж, 1000 кутии /20 000 къса/ цигари с марката Bahman, без бандерол. В същия ден, при митническа проверка на три леки автомобила влизащи в страната от Турция, пътуващи за Западна Европа митническите служители откриват общо 1349 кутии /26 980 къса/ цигари от различни марки.

Тютюневите изделия са били укрити сред хранителни продукти и дрехите на пътниците. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците и са образувани административнонаказателни производства.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
100 души участваха в погасянето на огъня край Щит
100 души участваха в погасянето на огъня край Щит

КАТ с нова акция срещу нарушителите на пътя
БМВ удари дете и избяга

Затвори