На пътя животът е с предимство

0

На пътя животът е с предимство “На пътя животът е с предимство” – това е мотото на тазгодишната кампания за безопасност по пътищата. Днес отбелязваме Националния ден на безопасността на движението по пътищата.

По препоръка на Областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова и със съдействието на общините, област Хасково се включи в националната инициатива на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ за отбелязване на датата, като мярка за отговорно поведение и култура за безопасно движение по пътищата.

Старско

По предложение на Областния управител част от общините в областта поставиха тематични билбордове на възлови места в градовете. Визията на билбордите е разработена от Държавната агенция и акцентира върху някои от основните аспекти от безопасното поведение на пътя – поставяне на обезопасителни колани, безопасно придвижване на пешеходци, недопускане на разсейване от мобилни телефони и спазване на допустимата скорост на движение.

На пътя животът е с предимство

„С тази кампания искаме да апелираме още веднъж към участниците в движението да бъдат по-внимателни, по-отговорни и по-предпазливи на пътя. С настъпването на летния сезон се увеличава броят на пътуващите в границите на страната, както и транзитният трафик, което повишава броя на пътнотранспортните произшествия. От всички нас зависи да променим черната статистика на инциденти по пътя. Да запазим както своя живот, така и този на околните е отговорност на цялото общество и само заедно можем да го постигнем.“- заяви д-р Здравкова.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Маджаровец шофира залян, 18-годишна се заби в дърво
Маджаровец шофира залян, 18-годишна се заби в дърво

Дете с тротинетка се спря във Фолксваген
Дете с тротинетка се спря във Фолксваген

Затвори