На димитровградския пазар с маски

0
Divel

Вчера кметът на община Димитровград Иво Димов свика заседание на Общинският кризисен щаб, на което бе обсъдена актуалната ситуация в общината във връзка със повишаване броя на заболелите от Covid-19.

В тази връзка Общинския кризисен щаб препоръчва на всички търговци и посетители на Неделен и Автомобилен пазар да ползват маски и дезинфектанти. Регулярно продължава да се извършва дезинфекция на откритото тържище, като включително ще бъдат разположени и информационни табели приканващи посетителите за спазването на противоепидимиологичните мерки и отстоянията за дистанция.

Старско

Регламентирането на мерките на Зеленчуков пазар, са съобразно разпоредбите за закрити пространства, където носенето на маски е задължително.

На търговските вериги се препоръчва повишаване на контрола за спазване на дистанция, дезинфекция на входа и често използваните едни и същи предмети, като пазарски колички. Да се следи стриктно и за носенето на маски в обектите.

Ще бъдат изпратени писма и до собствениците фирми-превозвачи, за стриктно съблюдаване заповедите на министъра на здравеопазването и мерките против заразата.

Пенсионерските клубове ще продължат да функционират, като на входовете ще бъде измервана температурата на посетителите с термометър. На влизане във всички клубове има осигурени дезинфектанти и маски. Ще продължи да се извършва и регулярно дезинфекцията в тях.

Напомнаме, че е носенето на маски в закрити пространства е задължитело и ще бъде строго съблюдавано и от органите на реда.

Управителят на МБАЛ “Св.Екатерина” д-р Матеев докладва, че общинската болница има готовност при запълване капацитета на областната болница да лекува болни от Covid-19.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
81 стигнаха случаите на COVID-19 у нас
Отново двама починали от коронавирус в областта, 17 са новите случаи

Строг контрол и засилени проверки по търговските обекти
Строг контрол и засилени проверки по търговските обекти

Затвори