На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации

0
Divel

На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации от физическите и юридическите лица, напомнят от офиса на НАП в Хасково.

Гражданите и фирмите имат възможност еднократно да коригират данните, посочени в годишната декларация за облагане на доходите на физическите лица и формуляра за облагане с корпоративни данъци на юридическите лица.

Старско

Това става с подаването на еднократна коригираща декларация след изтичане на срока за подаване на годишната данъчна декларация, но преди 30 септември на текущата година за промени, свързани с декларираните данъци от предходната година. Физическите лица могат да направят корекции в периода 30 април – 30 септември. За юридическите лица, едноличните търговци и земеделските стопани, избрали да се облагат като еднолични търговци, този срок започва от 30 юни и продължава до края на септември. Те подават коригиращата си декларация онлайн чрез електронните услуги на приходната агенция, достъпни с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП или с електронен подпис.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи в сайта на приходната агенция – www.nap.bg или на телефона на НАП 0700 18 700 като обажданията се таксуват по стандартната тарифа на съответния оператор.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Проф. Димитър Димитров: Готови сме с хибридно обучение/ВИДЕО/
Проф. Димитър Димитров: Готови сме с хибридно обучение/ВИДЕО/

Иззеха пистолет на виновния водач от катастрофата
Двама дрогирани и един пиян въртят волана

Затвори