МЗ: Няма основание за затягане на мерките

0
Divel

Мерките, които са въведени в България срещу разпространението на коронавируса, са абсолютно достатъчни и няма нужда от разширяването им или въвеждането от нови рестрикции за ограничаване на заразата. Това съобщи здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов, цитиран от БТВ.

Новозаразените през последните две седмици са с 9,8% по-малко в сравнение с регистрираните през предходните 14 дни, посочи той.

Старско

Министърът подчерта, че няма съществен натиск върху здравната ни система. От МЗ посочиха, че имат планове за разкриване на допълнителни легла със и без достъп до дихателна реанимация при увеличаване на заразените. Максимално може да се разкрият 8 415 консервирани и интензивни легла при достигане на ниво от над 350 новозаразени на ден.

Министър Ангелов призна: “В момента имаме недостиг на инфекционисти, на анестезиолози и реаниматори.” С коронавирус към момента са 248 лекари, 240 медицински сестри и 112 санитари.

Ресорният министър посочи още, че се наблюдава увеличение при заразените на възраст между 15 и 29 години. През май месец делът на болните от тази група е бил 10%, скочил е на 16% през юни и е достигнал 25 на сто през юли.

Общо доказаните случаи на COVID-19 в България вече са 12 859, жертвите са 404, а излекуваните са 6 684.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Осигуряват 22,8 млн. лв. за прединвестиционни проучвания на шест ВиК
Вижте кой може да обжалва новата цена на водата

Първата колона от ТИР-ове тръгна обратно към границата/ВИДЕО/
Осъдиха двамата тираджии, отказали да паркират на летище “Узунджово”

Затвори