МЗ инструктира РЗИ да сезират прокуратурата за груби нарушения на противоепидемичните мерки/ВИДЕО/

0
Divel

В много медии се показват репортажи, показващи неспазване и дори открито противопоставяне на противоепидемичните мерки, най-често от нощни заведения, но даже от някои кметове.

Изминалия уикенд Xnews.bg направи проверка в курорта Слънчев бряг. Видя как всички заведения по главната улица работеха с пълна пара.

Старско

Пряка последица от такова противоправно поведение е увеличаването на броя на заразените и починали наши сънародници. Само за последното денонощие броят на новите случаи на заразяване е 1998, а на починалите – 139.

Пропагандата срещу ваксинацията и неспазването на физическите мерки за ограничаване на разпространението могат да доведат единствено до още по-лоши резултати.

МЗ иска контролните органи на РЗИ, МВР, БАБХ и общинските администрации да засилят контрола по спазването на противоепидемичните мерките, като за всеки случай на грубо нарушение съставените констативни протоколи да се изпращат на Окръжния прокурор за проверка за наличие на престъпление по чл. 355 от Наказателния кодекс.

Правителството има програми за компенсации на всички засегнати от противоепидемичните мерки лица, а след актуализацията на държавния бюджет има и необходимите за това средства. Всяко от засегнатите физически и юридически лица, може да се обърне към ресорното министерство и да получи обезщетение.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Клубът по борба „Буря” от Караманци ражда шампиони(видео)
Нов тепих получиха борците от Караманци от кмета Мюмюн Искендер

Тир гори на магистрала "Марица" (ВИДЕО)
Горя ремарке на тир

Затвори