МВР в акция: Провери 19 сигнала за изборни нарушения(ВИДЕО)

0

Специализирана полицейска операция по линия на изборни нарушения и престъпления се провежда в Хасково. Полицейските сили работят в различни населени места в областта, като за това са изградени и контролно-пропускателни пунктове.

В акцията са ангажирани максимален обем полицейски сили на ОД на МВР-Хасково, както и екипи на “Жандармерия” и “Специални тактически операции”. Един от тях е в кв.”Република”.

“Акцията тече от началото на седмицата. Работим по 19 сигнала за изборни нарушения. Нито един от тях до момента не е отчетен като действителен. Всеки се проверява в спешен порядък”, съобщи днес директорът на ОД на МВР-Хасково комисар Чавдар Георгиев.

До момента има връчени 17 предупредителни протокола. Те са на хора, за които колегите са решили, че могат да влияят негативно на оперативната обстановка, заяви Чавдар Георгиев. Той не отговори на въпроса дали сред тях има кандидати за общински съветници или кметове. Категоричен бе, че няма подборност в работата на полицейските екипи, а те си вършат работата. Припомняме, че вчера от коалиция “Ние идваме” се оплакаха, че от началото на кампанията са подложени на натиск от различни институции и са обект на непрекъснати полицейски проверки.

“Проверяваме анонимни сигнали за всякакъв вид нарушения. Първата задача на работещия по него е да направи опит за изваждане на източника от анонимност. Ако сигналът съдържа данни за нарушение или престъпление, той се проверява независимо дали знаем кой го е подал или не”, каза още комисар Георгиев.

Освен за изборни нарушения, под прицел е и конвенционалната престъпност. На адрес в Хасково полицаите са открили съоръжение за производство на синтетични наркотици – пластмасова туба, в която се сместват продуктите. Задържани са производителя – 24-годишен мъж, и друг младеж на 17 г. На място е открито и малко количество произведена продукция – кристали.

Вчера е открит и обявен за откраднат преди два дни незаконно отнет автомобил. Задържан е извършителят от Хасково – мъж на 56 г.

 

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Изборният ден започна нормално, върнаха двама членове на СИК с температура
В Хасково местят 8 избирателни секции за 29 октомври

Мустафа Карадайъ от Минерални бани: ДПС ще осигури инвестиции и сигурни работни места
Мустафа Карадайъ от Минерални бани: ДПС ще осигури инвестиции и сигурни работни места

Затвори