МВР: Санкции за протестиращите на АМ “Марица”

0
Divel

“Всички, нарушители на законите, които блокираха снощи автомагистрала “Марица”, ще бъдат санкционирани. Случаят ще бъде докладван и на прокуратурата.” Това обяви на брифинг директорът на областната дирекция на МВР ком. Ангел Цанков.

Ком. Цанков обясни, че протестиращите са нарушили следните закони – Закона за митингите и манифестациите, Закона за движение по пътищата, Закона за МВР. До кмета на общината не е било подадено заявление, че ще има протест. “Бяха отдадени и неизпълнени полицейски разпореждания. Полицейските служители бяха провокирани да използват физическа сила. Благодарениe на професионалното поведение на колегите, такава не бе използвана. Полицаите бяха приканвани да арестуват, бяха и заплашване, че граждани ще се върнат за тях”, каза директорът на хасковската полиция.

Старско

Припомняме, че недоволните затвориха за около 3 часа магистрала “Марица” и в двете посоки. Те разпънаха тенти и палатки и настояваха за оставката на правителството и главния прокурор. На недоволството присъства адвокат Николай Хаджигенов от “Отровното трио”, който е един от организаторите на протестите в страната. Той се обърна към полицаите с думите: “Ще се върнем за вас”. Тези негови думи за интерпретирани от полицията като заплаха.

Около 40 души са успели да затворят магистралата. Сред тях е имало и 12 криминално проявени лица. В охраната на протеста са се включили около 70 полицаи, като хасковската полиция е получила подкрепление от областните дирекции на МВР в Пловдив и Кърджали.

МВР: Санкции за протестиращите на АМ "Марица"

“По време на мероприятието бе застрашена безопасността на движението и сигурността на гражданите, нарушено бе правото на свободно предвижване. Възникна напрежение и инцидент между протестиращи и пътуващи, който бе овладян. Възможни бяха и груби саморазправи и нарушения на реда, благодарение на взетите мерки такива не бяха допуснати”, заяви ком. Ангел Цанков. На телефон 112 е бил подаден един сигнал от граждани, които са били недоволни от ограничаването на правата им на предвижване.

От полицията призовават гражданите да спазват обществения ред. “Искам да призова гражданите да изразяват мнението си, но освен права, гражданите имат и задължения и всеки е длъжен да ги спазва”, каза още ком. Цанков.

Днес от полицията продължават да вземат мерки, за да не бъда допуснато затваряне на магистралата.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Строят 32 нови сгради в Хасковско
Строят 32 нови сгради в Хасковско

Бойко Борисов
Борисов събира ГЕРБ на Национална конференция

Затвори