МВР с превантивна кампания сред ученици от 8 клас

0

Полицаи от Хасково разказват на ученици за вредата от дрогата и демонстрираха кръвен тест за алкохол и изследване на дрога във вещество.

Превантивна кампания сред ученици от 8 клас на Природоматематическата гимнация в Хасково бе проведена днес в полицейското управление. Освен, че бяха запознати с темата по превенция на наркотичните вещества от Инспектор детска педагогическа стая и видовете рискове, с които се сблъскват младите хора, децата видяха на живо демонстрации с дрегер тестове.

Те посетиха сектор „Научно техническа лаборатория” в областната дирекция, където експертите им демонстрираха изследване на алкохол в кръв чрез газов хроматограф и подобно за наличие на наркотично вещество.

Децата видяха нагледно как се прави полицейска регистрация чрез снемане на отпечатъци.

За финал посетиха тренировъчната зала на звеното за тактически действия, за да разберат как се залавя опасен престъпник.

На демонстрациите присъства и директорът на ОДМВР Хасково ст.комисар Чавдар Георгиев, който изрази надежда, че след завършване на образованието си и получаване на нужните им компетенции част от младите хора след ще се влеят в редиците на МВР.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Хасковлия се снима в реклама с Меси
Хасковлия се снима в реклама с Меси

Надал спря полета на Гришо в Акапулко
Гришо продължи победния си ход и срещу Фучович

Затвори