МС даде още 92 230 лева за деца с изявени дарби

0

Допълнителни разходи трансфери за 2022 г. за изплащане на стипендии и на еднократно финансово подпомагане по Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни, общински и частни училища одобри Министерският съвет.

С постановлението се предлага да бъдат осигурени средства за стипендии и на еднократно финансово подпомагане на учениците от училищата по културата и изкуствата към Министерството на културата и на ученици от общински училища, които са придобили право по Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби през 2022 година.

Средствата са в размер на 92 230 лева, като 77 785 лева са предназначени за изплащане на стипендии и еднократно финансово подпомагане на учениците от училищата по културата и изкуствата към Министерството на културата. Останалите 14 445 лева са предназначени за изплащане на стипендия на ученици от общински училища.

Целта е осигуряването на средства за осъществяване на финансово подпомагане на децата с изявени дарби за разширяване на възможностите им за изява и поощряване на развитието на техните творчески заложби.

Вчера правителството одобри и 6 310 675 лева за изплащане на допълнителните възнаграждения на директори в образованието за сметка на намаление на утвърдени разходи по програма „Училищно образование“ по бюджета на МОН за 2022 г. Средства ще получат 1 694 директори на детски градини, 1 976 – на училища, 129 – на центрове за подкрепа за личностно развитие и 8 – на центрове за специална образователна подкрепа.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Белезници за хулиган, 4-ма пострадаха при ПТП-та
Заловиха крадец на ток и подпийнал шофьор

Жена пострада при ПТП (видео)
Жена пострада при ПТП (видео)

Затвори