Монтираха термокамери на ГКПП “Капитан Андреево” и на “Капитан Петко”

0

14 термокамери са монтиране на ГКПП “Капитан Андреево” и три на ГКПП “Капитан Петко войвода”, съобщават от МВР. Те се обслужват от РЗИ-Хасково.

На българо-турската граница днес пристигна директорът на Главна дирекция “Гранична Полиция” Светлан Кичиков, който инспектира новата организация за предвижване на товарните автоболи към Турция.

“Мерките, които бяха взети от държавата и като организация, която беше направена с местната управа, дават резултат”, подчерта главен комисар Светлан Кичиков. Той посочи, че камионите вече са в самия байпас и вървят нормално. За 24 часа през временния паркинг на бившето летище „Узунджово“ са преминали 600 автомобила. По думите му снощи на паркинга е имало само 39 товарни автомобила и уточни, че там се престоява не повече от 3 – 4 часа.

“Ние не ги санкционираме, но мисля, че е по добре да бъдат на временния паркинг, отколкото да бъдат на магистралата, където се създават предпоставки за пътни инциденти. Днес е вторият ден от въведената организация. На магистралата има тирове, чиито водачи са ги изоставили и са си заминали, за тях ще има санкции – по Закона за движение по пътищата. В този участък, за близо пет години, са станали 130 пътно транспортни произшествия, загинали са петима и 30 са пострадали”, съобщи директорът на ОДМВР Хасково старши комисар Ангел Цанков.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
В центъра на Кеймбридж е пусто/ВИДЕО/
В центъра на Кеймбридж е пусто/ВИДЕО/

Часът на Земята
Монументът Света Богородица угасва за “Часът на Земята”

Затвори