Младежи от клуб “Гражданско образование” от ФСГ се срещнаха с Добри Беливанов.

0

Кметът Добри Беливанов се срещна днес с участници от клуб „Гражданско образование“ от ФСГ, съобщават от общината.

Учениците са от 8 до 11 клас и за втора поредна година имат допълнителни часове по гражданско образование, като кметът ги запозна и с работата на общинската администрация.

Младежите изразиха  задоволството си от започналите реконструкции в кварталите „Бадема“, „Орфей“ и района зад ОУ „Иван Рилски“ и ул.“Атон“,  където ще има освен нови детски площадки така също спортни площадки с изкуствено покритие и ново зацветяване и озеленяване.  Един от въпросите на участниците в клуба бе свързан с лошото качество на питейната  вода и високата й цена. Беливанов поясни, че цената на водата се определя от Държавна комисия по предложение на ръководството на ВиК дружеството, което пък е 100 % държавно. Той припомни, че от Министерски съвет са отпуснати близо 2 милиона лева за справяне с кризата с водата в Хасково. Вече са готови част от новите осем дублиращи кладенци, в ход са и обществените поръчки за изграждане на водопроводи. Това според специалистите от ВиК ще доведе до повишаване качеството на водата в града.

След като разбраха, че заседанията на Общински съвет са публични учениците изразиха желание да посетят някое от предстоящите.

Кметът пожела на младежите успех в училище и да сбъдват мечтите си, той изрази надежда, че повечето от тях ще останат в родния си град , защото Хасково има нужда от млади и образовани хора.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Прокуратурата разследва строежа на оградата по границата с Турция
Прокуратурата разследва строежа на оградата по границата с Турция

Община Стамболово с план за финансово оздравяване
Мухлис Сербест на партньорски форум за туризма в Одрин

Затвори