Младен Маринов: Ситуацията с мигрантите е тревожна

0
Divel

“Ситуацията на територията на Турция е тревожна.” Това заяви на брифинг на ГКПП “Капитан Андреево” министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Визитата на министъра е поради напрежението и опасността от мигрантска вълна.

Старско

Припомняме, че днес на извънредно заседание в МС Бойко Борисов нареди да бъде изпратено подкрепление от жандармерия. Вътрешният министър заяви още, че има засилено движение на мигранти към България и Гърция. Той увери, че към момента на нашата граница няма опити за преминаване, както и няма допуснати нарушения. Българските власти са в постоянен контакт с турските си колеги, допълни той.

По-рано днес премиерът Борисов проведе спешен разговор с президента на Турция Ердоган. Двамата обсъдиха обстановката в Сирия и ситуацията с мигрантите. В хода на разговора е изяснено, че към момента няма пряка заплаха за България. Премиерът Борисов и президента Ердоган се разбраха двамата да проведат среща в понеделник. Премиерът Борисов беше категоричен, че в тази ситуация нито Турция, нито която и друга държава не би следвало да бъде оставена да се справя самостоятелно и трябва да се окаже подкрепа.

На граничният пункт министър Маринов, главният секретар на МВР Ивайло Иванов и главен комисар на Гранична полиция Светлан Кичиков проведоха среща с турските си колеги.

Българската армия също има готовност за указване на евентуална помощ, но според вътрешният министър това засега не се налага.

Капацитетът на бежанските центрове, според министъра, е под 20 процента.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Датския министър на имиграцията и интеграцията
Младен Маринов пристига на Капитан Андреево

Жена задигна прасетата и джибрите на приятеля си
Огнище на африканска чума в Тополовградско

Затвори