Младен Маринов пристига на Капитан Андреево

0
Divel

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов ще посети днес граничния пункт Капитан Андреево. Визитата на министъра е поради напрежението и опасността от мигрантска вълна.

На извънредно заседание в МС по думите на премиера Борисов жандармерия е изпратена по браздата към южната ни съседска. Проверка на наш екип установи, че на граничния пункт все още не се забелязва засилено военно присъствие.

Старско

По-рано от Министерството на отбраната съобщиха, че тази сутрин гранична полиция е възпрепятствала и не е допуснала да преминат турската граница две имигрантски групи, по около 30 човека всяка една. Българската армия има готовност да се включи със състав до 1 000 души и 140 единици техника за опазване границата на страната ни.

Българските власти имат данни за доста струпване на мигранти в Одрин. “Притеснително е, че турските граничари се отдръпнаха, да се надяваме, че са ги дръпнали по-навътре в страната, там да ги спират”, коментира Борисов. „Към момента има реална заплаха от събитията, които се случват там”, допълни той.

Причина за напрежението е смъртта на над 30 турски военни, след въздушен удар в Северна Сирия. Според анонимен източник от Анкара, в отговор на това Турция ще спре да задържа мигранти на своя територия и ще отвори достъпа им до българската и гръцка граници.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Жена задигна прасетата и джибрите на приятеля си
Огнище на африканска чума в Тополовградско

Ограда
Миллиет: Стотици мигранти пристигат в Одрин

Затвори