Мюмюн Мюмюн: Не трябва като Марешки без да сме обсъдили, да гласуваме

0
Divel

“Не може като г-н Веселин Марешки без да сме чели и обсъдили, да гласуваме”.

Тази позиция изрази заместник председателят на ОбС Мюмюн Мюмюн относно гласуваната от Общинския съвет в Хасково извънредна докладна на кмета Станислав Дечев за отпускането на 150 000 лева на Тролейбусен транспорт за закупуването на 5 тролейбуса, втора употреба от Чехия. Той уточни, че в комисията по общинска собственост е гласувал “въздържал се”, понеже не се е бил запознал с докладната.

Старско

Предложението бе прието след бурни дебати с гласовете на 24-ма съветници. Сравнението с Марешки е заради куриозната ситуация на депутата, който преди време си призна, че без да се е запознал с внесения законопроект за нова конституция, е гласувал “ЗА”.

Съветниците от ДПС изразиха мнение, че важни докладни трябва да имат време за обсъждане, а не да се вкарват в последния момент като извънредни. Но в крайна сметка те подкрепиха предложението, след дълго обсъждане в залата. “По всичко личи, че тази сделка е изгодна и даже да е преходна, трябва да гласуваме средствата, за да се закупят тези превозни средства и да тръгне в добра посока развитието на Тропейбусния транспорт”, заяви Мюмюн Мюмюн.

Според други изказвания, е необходима цялостна стратегия за развитието на Тралейбусен транспорт, който в момента е на загуба. Изразено бе и мнение, че тролейбусните линии 108 и 308 трябва да се дадат на частници.

Управителят на дружеството Албен Манджуков смята, че сделката с петте тролея от Чехия е изгодна. Той каза още, че се предвижда основна профилактика на контактната мрежа, която е стара.

Така в крайна сметка след едночасовите дебати, ОбС даде разрешение за отпускане на парите, с които да бъде закърпено положението в общинското дружество.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Обявиха датите на матурите, част от темите отпадат
Вълчев: Без повече грипни ваканции, ще се учи дистанционно

ВиК-Авария
ВиК авария остави част от центъра без вода

Затвори