Митничари заловиха Marlboro и Parliament натъпкани в дивани/ВИДЕО/

0
Divel

Митническите служители от Териториална дирекция Митница Бургас откриха контрабандни цигари, скрити под тапицерията на мебели при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

На 12.09.2021 г., около 11.00 часа, на МП Капитан Андреево пристига влекач с полуремарке, с турска регистрация. Шофьорът – турски гражданин представя пред митническите служители документи за превозвания товар – мебели и текстилни изделия от Турция за Великобритания.

Старско

По метода „анализ на риска“ камионът е насочен за сканиране с рентген, при което в товара са отбелязани подозрителни зони с висока плътност. При последвалия физически контрол инспекторите установяват, че под тапицериите на дивани, фотьойли и столове са укрити 7190 кутии /143 800 къса/ цигари от марките „Marlboro“, „Parliament“, „Winston“ без акцизен бандерол.

Цигарите са задържани, както и транспортното средство послужило като средство за извършване на нарушението. На шофьора е съставен акт по Закона за митниците.

През месец август при проверки на МП Капитан Андреево митническите служители задържаха рекордните за годината 2 009 300 къса нелегални цигари, което с 527 353 къса повече в сравнение със същия период на миналата година. През първите 12 дни на месец септември количеството на иззетите тютюневи изделия са 22 340 кутии (446 800 къса).

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
15 септември: С кратки тържества, на открито и при строги мерки започна учебната година
15 септември: С кратки тържества, на открито и при строги мерки започна учебната година

Две катастрофи в първия учебен ден, жена пострада
Две катастрофи в първия учебен ден, жена пострада

Затвори