Митничари откриха 422 580 недекларирани евро в Мерцедес/ВИДЕО/

0
Divel

През уикенда на МП Капитан Андреево в посока изход от България към Турция пристига товарен автомобил марка „Мерцедес“.

Превозното средство, с турска регистрация, управлявано от турски гражданин е пътувало от Нидерландия за Ирак през България и Турция. Митническите служители от Териториална дирекция Митница Бургас извършват проверка на влекача на товарния автомобил, при която във фабрични кухини на арматурното табло и в хладилника са намерени укрити 422 580 евро. Недекларираната валута е с обща левова равностойност около 826 494 лева.

Старско

Образувано е досъдебно производство по описа на ТД Митница Бургас под надзора на Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Свиленград.

Водачът на товарния автомобил е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл.251 ал.1 от Наказателния кодекс – затова, че на 18 септември 2021 г., на ГКПП – Капитан Андреево, при излизане от Република България за Република Турция, не изпълнил задължението си да декларира пред митническите органи писмено във валутна митническа декларация пренасяната през границата валута, която е външна граница на Европейския съюз, и стойността на предмета на престъплението е в особено големи размери.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор от Районна прокуратура-Хасково, Териториално отделение-Свиленград. По делото се извършват активни процесуално-следствени действия.

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Шеф на ДПС и местни политици на Ямача
Шеф на ДПС и местни политици на Ямача

Бутнаха двама с алкохол в ареста през уикенда
Бутнаха двама с алкохол в ареста през уикенда

Затвори