Мира Добрева представи романа си в Димитровград

0

При голям интерес премина в Димитровград представянето на първия роман на журналиста Мира Добрева „Светулки зад решетките“, информират организаторите. Повече от два часа продължи срещата на димитровградската публика с авторката, към която задаваха множество въпроси и показаха, че се вълнуват от тематиката на книгата.

Това е втора книга за популярния телевизионен журналист, след първата „Столетниците – благословия или орисия“. Романът „Светулки зад решетките ” е вдъхновен от действителни събития и разказва за алкохолизма.

„Алкохолиците са счупени души. Книгата не съди и не сочи с пръст, никой не е застрахован. За 6 месеца може да се развие болестта при жените. Това е нетипична книга, извън всяко клише,”, каза Мира Добрева.
По време на представянето тя разказа какво я е накарало да напише романа, как са изградени персонажите, как се е родило името му. И подчерта, че алкохолизмът на пръв поглед е заболяване, от което боледува един човек, но не е така, защото близките също са жертва.

Освен за „Светулки зад решетките“, тя разказа и за написването на „Столетниците – благословия или орисия“, както и за личностите в книгата и мъдростта, която черпи от срещите си с тях.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Иван Расоков става заместник-директор на ОД на МВР-Хасково
Иван Расоков поема поста директор на ОДМВР-Хасково

Митко Чакалов е новият началник на пожарната в Хасково
Митко Чакалов е новият началник на пожарната в Хасково

Затвори