Минко Ангелов: Благодаря на президента Румен Радев за оценката(ВИДЕО)

0

Минко Ангелов встъпи в длъжност като областен управител на Хасково. Тази сутрин той официално пое властта от досегашния губернатор Катя Панева.

Старско

“За мен е чест и отговорност за четвърти път да поема поста на областен управител в служебния кабинет на Румен Радев. Използвам повода да благодаря на президента за гласуваното доверие и оценка на работа в предишните служебни правителства. Изключително важно е да върнем доверието в държавните институции.
Предстоят избори и нашият основен приоритет е да проведем честни и прозрачни избори”, заяви Ангелов.

Той благодари на Катя Панева за свършената работа. “Ще надграждаме това, което е постигнато, но ще бъдем безкомпромисни към порочните практики за контролиран и купен вот в изборния процес”, категоричен бе той.

На въпрос да се очаква ли нов списък с имена за кадруване, Минко Ангелов заяви, че изтеклият такъв в предишния му мандат, не е бил подписан от него. “Областният управител не може да кадрува по места. Там, където имаме съмнения за контролиран вот, натиск, това ще го прецени съответния министър. Няма как да осигурим честни избори, ако държавни служители упражняват натиск за гласуване върху определена политическа партия”, коментира той.

Относно назначаване на заместници, Ангелов заяви, че би работил с предишните си такива, и това ще бъде неговото предложение към министър-председателя. Припомняме, че това бяха Виолета Желева, която в момента обаче е заместник-директор на ОУ “Иван Рилски” и Мартин Узунов.

 

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Стамен Белчев извежда Арда за първа тренировка
Петко Ганев пред раздяла с Арда

Гришо тренира на кортовете в Хасково (ВИДЕО)
Силен дъжд прекрати мача на Гришо

Затвори