Минерални бани показва своя потенциал на „Ваканция и Спа Експо”

0
Divel

Община Минерални бани е представена на най-мащабното за страната международно туристическо изложение „Ваканция & СПА Експо 2020“ в София. Представени са туристическите забележителности на общината и културно-историческото наследство пред участници, гости, туроператори, медии и други посетители. Международната туристическа борса Ваканция & СПА Експо се провежда в изложбения Интер Експо Център от 13 до 15 февруари.

Министърът на туризма Николина Ангелкова откри 37 издание на Международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо“, като поздрави представителите от целия сектор туризъм, който работят българският туризъм да бъде все по-устойчив и модерен. Над 36 общини от 20 държави, повече 360 представители на туристическия бранш от страната и чужбина участват тази година във „Ваканция и СПА Експо“. Значителният интерес към форума и индикатор за новия поглед към българския туристически пазар. Очаква се броят на посетителите да достигне над 20 000, като сред тях са специалисти от туристическата индустрия-участници и гости.

Старско

Тази година акцентът на представянето на община Минерални бани е върху тракийското културно наследство по нашите земи. Интерес предизвикват не само минералната вода, която по качества е равна на тази в Карлови Вари, но и новите туристически маршрути, които се предлагат на туроператори и туристически агенции.

Една от ключовите цели на участието ни е популяризиране на туристическия потенциал на община Минерални бани, привличане на повече туристи в региона, създаване на нови ползотворни контакти с представители на туристическия бранш – български и чуждестранни туроператори, туристически агенции, медии.

Дебютът на първото изложение беше през 1983 година в курорта Златни пясъци. В първите години преобладаващи участници са били изложители от съседните балкански страни, морски и планински курорти, туроператорът Балкантурист, под патронажа на Комитета по туризъм, но постепенно географията им се разшири, като днес участват повече от 360 компании от 20 държави. През последните години международната туристическа борса ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО затвърди лидерските си позиции на Балканите и включва постоянно нови инициативи, предоставя по-големи бизнес възможности за компаниите от сектора, непрекъснато разширява профила на участниците.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Борисов: Отдавна трябваше да светне синята лампа на Беливанов
„Репортери без граници“ поиска Европарламентът да осъди атаките срещу журналисти в България

Откриха наркотик в двама свиленградчани
Хванаха момче и момиче с марихуана в БМВ

Затвори