Метаполитиката на българския еклектизъм

0
Divel

Ако ви е заболяла главата, докато сте прочели заглавието, значи сме привлекли вниманието.

“Метафизика” е текст. Иде реч за повест за изгубената и след векове открита библиотека от тайни книги, разкриващи всичко важно. Част от тази изгубена и намерена библиотека е “Метафизика”-та. Тя се състои от 14 книги, като отдавна е забелязано, че те образуват по-скоро сборник, отколкото единно произведение, създаден по предварителен план.

Старско

Аристотел е наричан и Баща на науката или Знанието. Живял в древността и пренесъл се в отвъдното на 62 г. през 322 г. преди Христа.

Та Метафизиката е философски метод, противоположен на диалектиката, който разглежда предметите и явленията в тяхната неизменност и независимост. С тези похвати сега за пореден път си служат нашите съвременни политици, желаещи стол – парламентарен или президентски. В домогването до властта те ползват, доколкото могат, и еклектика. Тоест, използват елементи от различни периоди в една творба. Прост пример такъв е как едни и същи първо са за локдаун мерки против лошия вирус, после са против тях. Хем са за спазване на конституцията, хем не са.

Еклектичното – у нас съзнанието се определя от битието, затова засега е най-правилно да се каже в метафизичен смисъл, че сме криворазбрана цивилизация. Тази пиеса на Добри Войников е в пет действия. Видяла е ​бял свят през 1871 г. в Букурещ. В комичен маниер с фолклорни мотиви, творбата осмива начина на възприемане на чуждестранните модни вълни като еволюция в човешкия прогрес. Актуалността на “Криворазбраната цивилизация” си важи, затова се играе по арт и политическата ни сцени вече 150 г.

Автор: Развигор Разколников

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на  имейл:[email protected],  очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Нафиркан до козирката събори дувар в Стамболийски
Николай Бакърджиев начело на БОП-Хасково

Саяна отново първи в трета лига
Саяна отново първи в трета лига

Затвори