Мехмед Атаман се срещна с ректора на Бургаския държавен университет

0

Областният управител на Хасково Мехмед Атаман се е срещнал с ректора на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ проф. Христо Бозов. Срещата се е състояла вчера следобяд в Бургас.

На нея са били обсъдени перспективите за образование пред младите хора от Южния български регион. Присъствал е и зам.-деканът на Медицински факултет проф. д-р Владимир Гончев.

Основен акцент на диалога са били възможностите за сътрудничество между двете институции, като вниманието на техните представители е било фокусирано най-вече върху младите хора от Хасковска област, които могат да продължат своето образование в Бургаския държавен университет.

Проф. Бозов е изразил становището си, че създаването на добра колаборация между висшето и средното образование е сред приоритетите на оглавявания от него университет. Той е изразил задоволството си от това, че в лицето на областния управител Мехмед Атаман бургаското висше учебно заведение намира отклик и съдействие за осъществяването на контакти с хасковските средни учебни заведения. На срещата той е представил опита и добрите практики на университета в набирането и обучението на студенти, и е промотирал ред от най-авангардните специалности, които предлага висшето учебно заведение.

Проф. Гончев е предложил идеята ученици от Хасково да посетят университета и на място да се запознаят с базата и преподавателския състав. Като бивш възпитаник на Математическата гимназия в Хасково, сега Природо-математическа гимназия „Акад. Боян Петканчин“, той е пожелал лично да презентира Медицинския факултет пред учениците, изучаващи биология и химия.

В град Хасково, освен средни училища, съществуват и много профилирани гимназии, възпитаниците на които могат да продължат своето образование в Бургаския държавен университет. Сред тях са Финансово-стопанска гимназия, Гимназия по туризъм, Езикова гимназия и др.

Областният управител на Хасковска област е приел позитивно предложените идеи и се е ангажирал в близко бъдеще между двете институции да се подпише меморандум за сътрудничество, в който да бъдат очертани конкретни параметри на общата им дейност.

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Стамен Белчев: Щастлив съм от победата над БАТЕ (Борисов)
Стамен Белчев е фаворит да поеме автентичните орлета от Благоевград

Жега! Малчугани се разхладиха на шадраваните в центъра на Хасково
Отново жълт код с температури до 40 градуса в региона

Затвори