Мъжът, обвинен в грабеж от дете, остава в ареста

0
Divel

24-годишният Апостол Апостолов, обвинен в грабеж от 11-годишно момиче, остава в ареста. Това реши днес хасковският районен съд, като наложи на мъжа най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Припомняме, че инцидентът е станал на 17 февруари в Хасково, когато девойката се прибира към дома си по улица „Република“. Тогава момичето е пресрещнато от непознат мъж. Той със сила издърпал златна обеца от ухото на пострадалата и побягнал в неизвестна посока. Оставил обецата в заложна къща.

Старско

В съдебната зала стана ясно, че 24-годишният Апостол е два пъти осъждан за умишлени престъпления. Последно е бил условно осъден през 2017 г. на 4 месеца затвор с 3 години изпитателен срок. Сегашното престъпление, в което той е обвинен, попада в изпитателния срок от предишната му присъда.

Според държавното обвинение по време на процеса той може да се укрие или извърши друго престъпление и затова прокуратурата поддържаше своето искане Апостол Апостолов да остане в ареста. В пледоарията си служебният му защитник поиска по-лека мярка за клиента си, защото обвиняемият имал семейство и дете, за което да си грижи.

След съвещание съдът уважи искането на прокуратурата и наложи най-тежката мярка за неотклонение на Апостол Апостолов “задържане под стража”. Ако той бъде признат за виновен, законът предвижда лишаване от свобода от 3 до 10 години.

Решението на районен съд – Хасково подлежи на обжалване в тридневен срок пред хасковския окръжен съд.

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Одеяла вместо бомба в Харманли
Одеяла вместо бомба в Харманли

Крадат компоти, телефон и 400 лева
3-годишно дете с опасност за живота

Затвори