Мария Банева с писмо до медиите

0
Divel

Публикуваме отвореното писмо на Мария Банева в рубриката ни VOICES, без редакторска намеса.

Ето какво пише:

Старско

                                                                                ОТВОРЕНО ПИСМО

В изминалите почти 2 години на дискриминация се изписаха твърде много отрицателни неща за нашето семейство.
Втора седмица не спират писанията в различни сайтове, вестници и телевизии, свързани с проблемите на къмпинг „Каваци”.

За съжаление, в големи материали на някои сайтове (макар и малко на брой), се цитират думи и изрази като „потрес”, „напрежение заради Баневи”, „експертиза с подписа на Евгения Банева”, „директно заплашване на двама, работещи в момента души”, „изваждане на туристи и каравани от къмпинга и вземане на пари” и накрая, като „капак” – „…няма живи съдружници” и т.н. и т.н.

Тези материали са базирани на недоказани факти или разговори с „другата” страна, едностранен разговор с „наемателите” на къмпинг Каваци.
В началото, когато арестуваха моя син и снаха във Франция, когато се нахълтваше безцеремонно и безправно в домовете и офисите ни, иззеха се вещи, документи, ценни неща, когато децата останаха без най-близките си хора и бяха гледани от баби, лели, братовчеди, дълго време прокурори, даже и днес, без доказателства тиражират обвинения, които създават невярна, кичозна и напълно компрометираща картина на семейството.

Даже един жълт вестник, също без доказателства и без никакви свидетели, „разнищваше” темата „свекърва-снаха”.

Обществото трябва да знае, че днес семейството ни е още по-единно, борбено, трогателно грижовно един към друг. Отношенията между Мария и Евгения Баневи са повече от приятелски. Мисля, че образованието, възпитанието и културата на двете е на високо ниво и те търсят не „жълтениите”, а разума, доброто чувство, компромиса, здравината на семейството точно днес.

Искам да благодаря специално на телевизиите БТВ, Евроком, ОнЕър, разбира се и на други телевизии, на сайтове като Флагман, Факти, Фрог Нюз, Evrocom.bg, Mediapool.bg, Dnevnik.bg и много други, които обективно, двустранно, анализиращо представят факти, свързани с нашето семейство.
Призовавам добронамерените български журналисти да търсят верните документи за всичко, което се поднася на читателите и зрителите, да правят задълбочен и обективен анализ на бизнеса на семейството, да го защитават, защото то страда неправомерно и незаконово.

Нужно е да се проверят документите на съда в гр. Бургас относно къмпинг Каваци, да се изслуша нашата страна, която законно е получила свето право на собственост.
Моралът на журналиста предполага истина, неутралност, грижа, хуманност.
Лично аз винаги очаквам от българската журналистика истината да е постоянният мотив на деятелност, веруюто, професионалният стремеж, за да побеждава справедливостта и желаната от обществото демокрация.

Автор: Мария Банева

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на имейл[email protected], очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Фен даде $10 500 за една тренировка с Гришо
Фен даде $10 500 за една тренировка с Гришо

Укрепват десния бряг на река Марица
РЗИ взе проби от река Марица

Затвори