Малки творци украсяват с мартеници Хасково

0

За дванадесета поредна година Школата по етнография към Младежки център Хасково организира празничната мартенска инициатива „Украси дърво за първи март.“

Това е една от най-колоритните прояви на възпитаниците на Нели Арнаудова, която вдъхновява малки и големи творци от целия град. Благодарение на „Украси дърво за първи март“, всяка година Хасково се озарява от празничните цветове на Баба Марта.

Традицията отново ще бъде спазена с подкрепата и активността на хасковските деца. Школата по етнография кани всички училища и детски градини в Хасково да украсят с мартеници по едно дърво в централната градска част. За гимназистите е предизвикателството да разкрасят с червено-белите символи на пролетта местата на отдих на подхода към Монумент Света Богородица, както и паното в подножието на статуята. Жребий ще определи къде точно творците от училищата и детските градини ще работят на 29 февруари /петък/, за да се събуди Хасково в деня на баба Марта – 1 март, с празнична червено-бяла премяна.

„Децата на Хасково отново ще преобразим града ни с цветовете на пролетта и новото начало“, казват малките етнографи от Школата в Младежки център Хасково и очакват записвания за участие в инициативата до 23 февруари 2024 година на телефон 0889 404417 или на e-mail:  neli_yc@abv.bg .

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
7 псета ръмжат по минувачи на Раковски(видео)
Община Хасково осъдена да плати 2 000 лв. на ухапано от куче момиче

Безплатна фотосесия на Кенана за Свети Валентин
Безплатна фотосесия на Кенана за Свети Валентин

Затвори