Магистрала, напукана от предизборни обещания

0

Асфалтът на магистрала “Марица” яко се нацепи (виж ТУК) в един участък. След като XNEWS писа, от Агенция “Пътна инфраструктура” сложиха големи предупредителни табели.

От МВР всеки ден ни предупреждават в сводката си за пътната обстановка да караме внимателно в този участък на магистралата. “Движението от км 27+100 до км 29+750 в дясно платно посока ГКПП „Капитан Андреево“ и от км 29+100 до км 31+900 в ляво платно посока София се извършва само по изпреварващата пътна лента поради влошеното състояние на пътната настилка.

Участъкът е сигнализиран с пътни знаци и е въведено поетапно ограничение на скоростта до 70 км/ч. Срок до 18:00 часа на 30.04.2023 г.”, любезно ни информират от вътрешното министерство.

Много по-любезно ще е, ако най-сетне правоохранителните ни органи започнат да следят защо настилките по нашите пътища се износват много по-бързо от другите такива в ЕС? Въпросът за много от читателите ни е риторичен, а ние ще си замълчим, защото трябват доказателства. Както е казал народният гений: “Ако и да не се пие малко в тази държава, по-много се краде”.

Иначе скапаната настилка по АМ “Марица” може да бъде възпята и от сорта на нещо подобно: “Асфалт като трудова човешка длан напукан”… Ама на кого му пука от поезия, след като идват поредните предсрочни избори и ще ни облеят с магистрални обещания, и път да се ширне – радостен и прав, ще ни обещаят.

Всеки мераклия да си сложи задника в парламентарното кресло ще ни замаява, че точно неговата партия е магистралата, която ще ни изведе от кризата. После изборите ще свършат и нови ще дойдат, а обещанията ще се пукат като асфалта в описания участък на АМ “Марица”. Това е положението – много магистрали, които стигат до никъде.

 

PS: Напишете вашия коментар за рубрика “Voices” и изпратете на  имейл:xnewsbg@gmail.com,  очакваме да чуем вашия глас. Това, което ви вълнува вас, ни касае и нас!

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Саяна победи Асеновец с 2:1
Саяна победи Асеновец с 2:1

Любимец се поклони пред Апостола на свободата
Любимец се поклони пред Апостола на свободата

Затвори