Луиза Китар, за която цветовете са жест и емоция

0
Divel

“Цветовете за мен са жест с четката. Те са инстинкт и емоция”. Това сподели художничката Луиза Китар пред младите фотографи от Школата по фотография при Младежки център Хасково, с ръководител Славян Костов. Те имаха възможността да наблюдават процеса по създаването на една картина и да запечатат няколко кадри.

Китар разказа още, че за нея изкуството е нещо, което правим въпреки всички обстоятелства. Картините й имат различни послания. Повечето от тях са графични. “Последните ми работи са пейзажи”, сподели тя. Младата художничка не се страхува да експериментира и да открива стила си. Черпи вдъхновение от всичко, но най-вече от хората. Завършила е “Пространствен дизайн и сценография” във Франция.

Старско

Бъдещите й творчески планове включват да продължи проекта с терасите в Хасково, който е започнала по-рано тази година по повод затварянето на галериите заради COVID-19. Иска да създава изложби на нестандартни места в градски условия. Сред желанията й попада и това да твори повече за децата, както й да изработва декори за куклените театри.

 

 

Автор: Йоана Аврамова, стажант

Оставете Коментар

Предишна публикация:
Спипаха пласьори на 72 кг хероин край Хасково (ВИДЕО)
7 години затвори и 100 000 лева глоба за трафикант на хероин

20 години Дневен център „Марина“
20 години Дневен център „Марина“

Затвори