Листата на „Глас народен“ в Хасково с личности, които не робуват на партийни предписания (ВИДЕО)

0

Не сме случайно събрани хора, които се пъчат по плакати без да знаят защо го правят. Ние сме наясно с всяко едно нещо, което искаме да постигнем в този общински съвет. Това заяви на пресконференция днес водачът в листата на ПП „Глас народен“ за предстоящите на 23 юни избори в Хасково Деян Янев.

Листа с 18 кандидати регистрира партията на Светльо Витков за вота, която е с номер 41 в бюлетината. Като „гражданска листа, в която са се включили само личности, които не робуват на партийни предписания, които не искат да служат на тяснопартийни или частни интереси и които имат своите идеи, своите предложения“ я определи водачът Деян Янев. Заедно с него част от кандидатите представиха днес програмата на „Глас народен“ за развитие на община Хасково, идеите и приоритетите си. В брифинга се включиха: третият в листата Георги Пеев, Лидия Георгиева Педалова, Тодор Тодоров, инж. Георги Ривов и Силвия Петкова.

Да бъде повишен капацитетът на общинския съвет в издаването на качествени нормативни актове, които да не бъдат връщани или отменяни е първата цел, заложена в нея.

Второто, което от „Глас народен“ са записали, е: „високо и на глас да изричаме истинската същност на всички предлагани решения така, че хасковската общественост да знае кой за какво работи“.

Третата цел в програмата е политики за селата и ефективно управление на общинския поземлен фонд и градската периферия, като са включени редица конкретни предложения.

От „Глас народен“ считат за фундаментално подкрепата за образованието и предлагат две общински програми за повишаване на качеството му, като едната е за професионалното образовение и ранно кариерно ориентиране.

Редица нови наредби и промени в съществуващи готвят още от „Глас народен“ – за организацията на движението, за гробщните паркове, за детско-юношеския спорт, за подземната и надземна инфраструктура, в правилника за почетните звания, които да се гласуват явно и др.

Кандидатите за общински съветници от гражданската листа на „Глас народен“ са категорични, че ще бъдат конструктивна група с мисия да бъдат защитени интересите на хасковската общност.

Вярваме, че ще получим такова представителство в бъдещия общински съвет, че да ни позволи да формираме мнозинство за полезни решения, без това мнозинство да е самоцелно, а такива, които припознават добрите идеи и считаме, че с правилните аргументи нещата се получава, посочиха още кандидатите.

Първите предложения, които ще внесат след конституиране на новия общински съвет, са за промяната в правилника за почетните отличия, които да се гласуват явно и за промяна на общинската транспортна схема във връзка с пътуването на учениците от селата, след обсъждане с превозвачи и общинска администрация, за да се намери най-доброто за децата решение, тъй като проблемът е и социален.

Няма да отстъпим пред инсинуации и лъжи, крайно недостойни, още повече в условията и на предизборна кампания. Няма да коментирам хората от „Продължаваме промяната“, тъй като дължа уважение към всички наши приятели и симпатизанти от „Демократична България“, но в тази листа вече няма вече нито един от тях. И не бива да се тиражира, че е обща, заяви Деян Янев. Макар и да не е бил член на партията, в годините назад той неизменно бе част от листите й в различни коалиционни формати и три мандата бе общински съветник в Хасково.

 

Гражданската листа на ПП „Глас народен“ е с № 41 в бюлетината, а пълният й състав е:
1. Деян Янков Янев
2. Божидар Иванов Колев
3. Георги Костадинов Пеев
4. Лилия Бисерова Педалова
5. Тодор Вълков Тодоров
6. Георги Петков Ривов
7. Кирчо Георгиев Крумов
8. Пламен Радев Цанев
9. Роза Добрева Козалиева – Делчева
10. Антон Богомилов Антонов
11. Красен Петков Ангелов
12. Силвия Николова Петкова
13. Георги Христов Христозов
14. Веселин Дочев Белевски
15. Даниел Георгиев Георгиев
16. Желязко Стефанов Димитров
17. Ваня Атанасова Ангелова
18. Дамяна Михайлова Янева

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

Сподели

Оставете Коментар

Предишна публикация:
БМВ се обърна в канавка, моторист пострада в Хасково
БМВ се обърна в канавка, моторист пострада в Хасково

Колоездач помете 90-годишна
17-годишен пострада при махленско сбиване

Затвори